Zrębki Drzewne do Wędzenia Jabłoń 800 G
Zrębki jabłoń daje łagodny dym, stosowana głównie do wędzenia drobiu, nadaje mięsu owocowo-słodki smak i ciemnobrązowy kolor Poza tym uzyskamy owocowy zapach i połysk wędzonych mięs. Charakteryzują się optymalną zawartością wody <11%
ZRĘBKI DRZEWNE DO WĘDZENIA JABŁOŃ 800 G
Zrębki jabłoń daje łagodny dym, stosowana głównie do wędzenia drobiu, nadaje mięsu owocowo-słodki smak i ciemnobrązowy kolor Poza tym uzyskamy owocowy zapach i połysk wędzonych mięs. Charakteryzują się optymalną zawartością wody <11%
Zrębki są to małe, co najwyżej zbliżone do rozmiarów kciuka, kawałki drewna. Zwykle wytwarza się je ze względu na zapotrzebowanie z różnych gatunków drzew. Zrębki w wędzarniach mają za zadanie aby dodawać głębi smaku oraz koloru potrawą.
Wędzenie jest to metoda konserwacji żywności mięs w tym (ryb, drobiu, oraz mięs czerwonych) serów i innych produktów pokrewnych z wykorzystaniem dymu. W wyniku tego procesu produkty żywnościowe uzyskują specyficzny zapach, smak i zabarwienie powierzchni.
Zrębki Saltus
Oferowane przez nas zrębki są poddawane obróbce suszenia, podczas której następuje likwidacja zarodników pleśni i grzybów oraz drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej.
Zapraszamy do innych naszych aukcji posiadamy inny asortyment związany z wędzeniem w tym siatki wędliniarskie, sznurki wędliniarskie, zrębki z innych gatunków drzew czy drewno do wędzenia.