Czym rozpalać grilla: drewnem, węglem drzewnym czy brykietem? Podpowiadamy, jakie zalety i wady posiadają poszczególne rodzaje paliwa.
Węgiel Drzewny do Grilla
Węgiel drzewny do grilla oferowany przez nas, jest w pełni ekologiczny. Proces wytwarzania nie powoduje niegatywnych skutków dla środowiska, w postaci dymu czy oparów. Dzięki zastosowanej unikalnej technologii węgiel, charakteryzuje się bardzo wysoką kalorycznością i doskonałą granulacją.
Węgiel drzewny doskonale się wypala, tworząc sypki popiół. Węgiel powstał głównie z drzew liściastach, grab, dąb, buk.
Łatwy w obsłudze i czysty dający się łatwo rozpalić
Ważne:
* rozłożyć równomiernie węgiel na dnie grilla
* 2 do 3 minut po rozpaleniu węgla powoli dorzucać kolejny węgiel
* Grillowanie rozpocząć dopiero, kiedy węgiel pokryje biała warstwa popiołu
* Grillowanie w pomieszczeniach zamkniętych pod warunkiem zastosowania wyciągu dymu
* Trzymać dzieci w bezpiecznej odległości od grilla
Opis
- Materiał
- Węgiel
- Gama kolorystyczna
- Czerń
- Frakcja
- 51-80 mm
- Rodzaj opału
- węgiel
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549309034