Węgiel Drzewny do Grilla
Czym rozpalać grilla: drewnem, węglem drzewnym czy brykietem? Podpowiadamy, jakie zalety i wady posiadają poszczególne rodzaje paliwa.
Węgiel drzewny do grilla oferowany przez nas, jest w pełni ekologiczny. Proces wytwarzania nie powoduje niegatywnych skutków dla środowiska, w postaci dymu czy oparów. Dzięki zastosowanej unikalnej technologii węgiel, charakteryzuje się bardzo wysoką kalorycznością i doskonałą granulacją.
Węgiel drzewny doskonale się wypala, tworząc sypki popiół. Węgiel powstał głównie z drzew liściastach, grab, dąb, buk.
Łatwy w obsłudze i czysty dający się łatwo rozpalić.
Ważne:
- rozłożyć równomiernie węgiel na dnie grilla
- 2 do 3 minut po rozpaleniu węgla powoli dorzucać kolejny węgiel
- grillowanie rozpocząć dopiero, kiedy węgiel pokryje biała warstwa popiołu
- grillowanie w pomieszczeniach zamkniętych pod warunkiem zastosowania wyciągu dymu
- trzymać dzieci w bezpiecznej odległości od grilla