Sól
Sól od dawna jest wykorzystywana nie tylko jako wzmacniacz smaku. Już kilkaset lat temu zauważono jej wyjątkowe właściwości, które umożliwiają między innymi zabezpieczenie oblodzonych powierzchni lub zaśnieżonych chodników. Dzięki niej możliwe jest peklowanie wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Postaw na wysokiej jakości produkt!
Sól kamienna – już się nie wywrócisz!
Sól kamienna to najpopularniejszy rodzaj soli. Jest ona stosowana jako środek do rozmrażania zamarzniętych obszarów, a także zwiększania tarcia na zimowych drogach, chodnikach, czy innych ciągach komunikacyjnych. Sól kamienna, mimo swojej uniwersalności, jest bardzo tania, dlatego warto się w nią zaopatrzyć. W naszym sklepie możesz zaopatrzyć się także w łupek ekspandowany, czyli tak zwaną „zimową posypkę” – idealną metodę na zabezpieczenie się przed niekorzystnymi, zimowymi warunkami drogowymi.
Sól peklowa – skuteczna konserwacja mięsa
Sól peklowa, na którą zwykło mówić się „peklosól”, to substancja niezastąpiona przy produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Sól peklowa używana jest do konserwowania od bardzo dawna. Zapewnia stabilność mikrobiologiczną. Peklosól oddając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym. Dodatkowo konserwuje mięso, dodając mu różowawej barwy, a także pikantnego posmaku. Nie zawiera żadnych genetycznie modyfikowanych organizmów i substancji wywołujących alergie.
W naszym sklepie znajdziesz również sól na ślimaki – użycie jej to najprostszy sposób zwalczania tych zwierząt. W naszym sklepie znajdziesz wiele rodzajów soli. Warto zapoznać się z ofertą. Z pewnością znajdziesz to, czego szukasz. Zamów potrzebne produkty już teraz i korzystaj z dobroczynnych właściwości soli przez cały rok.