Sól Peklująca 0,35%-0,45%

Sól Peklująca 0,35%-0,45%

Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.

Produkt dnia

64,89 zł
Brutto
Wybierz
Ilość

slider

Nowości od Stones Garden

Sól Peklująca 0,35%-0,45% marki CIECH

W procesie technologicznym wdrożono system HACCP eliminujący lub ograniczający do bezpiecznego poziomu możliwość przedostania się do produktu zanieczyszczeń chemicznych, mikrobiologicznych i fizycznych.

Produkt nie zawiera:

organizmów modyfikowanych genetycznie,

składników pochodzenia zwierzęcego,

substancji wywołujących alergię,

w produkcji nie stosuje się promieniowania jonizującego.

Uwaga: Sól jest substancją higroskopijną; towar należy chronić przed zawilgoceniem i/lub zamoczeniem!

Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Produkt należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75% w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

5904462000484

Opis

Materiał
Granulat

Specyficzne kody

ean13
5904462000484

Zobacz także

Rejestracja nowego konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się zamiast tego Lub Zresetuj hasło